Επιλέξτε τον Οδηγό σπουδών που σας ενδιαφέρει - Select Student's Handbook that you are looking for

Οδηγοί Σπουδών Προπτυχιακών Φοιτητών
Student's Handbooks for Undergraduate Students
Οδηγοί Σπουδών Μεταπτυχιακών Φοιτητών
Student's Handbooks for Postgraduate Students
     
Οδηγός σπουδών 2015-2016 
Student's Handbook 2015-2016

Οδηγός σπουδών 2016-2017 
Student's Handbook 2016-2017
Οδηγός σπουδών 2017-2018
Student's Handbook 2017-2018
  Οδηγός Σπουδών 2017-2018   
   
Οδηγός σπουδών 2011-2012
Student's Handbook 2011-2012
 

Οδηγός σπουδών 2012-2013
Student's Handbook 2012-2013
 

Οδηγός σπουδών 2013-2014
Student's Handbook 2013-2014

Οδηγός σπουδών 2014-2015
Student's Handbook 2014-2015
 
Student's Handbook 2013-2014 (English Version)

Οδηγός Σπουδών 2013-2014 
Οδηγοί Σπουδών - Students Handbook
A+ R A-

Οι Τομείς του Τμήματος

Τομέας Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

Αντικείμενο του τομέα Ορυκτολογίας και Πετρολογίας είναι η έρευνα και η εκπαίδευση, σε θέματα που σχετίζονται με τα ορυκτά και τα πετρώματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκπαιδευτικά και οργανωτικά θέματα του τομέα παρακαλώ πατήστε το σύνδεσμο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τομέας Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας

Αντικείμενο του τομέα Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας είναι η μελέτη της ζωής κατά το γεωλογικό παρελθόν, το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν οι ζωικοί και φυτικοί οργανισμοί, και η εξέλιξή τους στη διάρκεια του γεωλογικού χρόνου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκπαιδευτικά και οργανωτικά θέματα του τομέα παρακαλώ πατήστε το σύνδεσμο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τομέας Γεωγραφίας και Κλιματολογίας

Αντικείμενο του Τομέα Γεωγραφίας - Κλιματολογίας είναι η γεωμορφολογική ανάλυση του γήινου αναγλύφου με σκοπό την κατανόηση της εξέλιξης αυτού και η μελέτη των κλιματικών αλλαγών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκπαιδευτικά και οργανωτικά θέματα του τομέα παρακαλώ πατήστε το σύνδεσμο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τομέας Γεωφυσικής και Γεωθερμίας

Αντικείμενο του τομέα Γεωφυσικής και Γεωθερμίας είναι η θεωρητική και εφηρμοσμένη Γεωφυσική και η ενόργανη παρακολούθηση της σεισμικότητας του Ελληνικού χώρου σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκπαιδευτικά και οργανωτικά θέματα του τομέα παρακαλώ πατήστε το σύνδεσμο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τομέας Οικονομικής Γεωλογίας και Γεωχημείας

Αντικείμενο του Τομέα Οικονομικής Γεωλογίας και Γεωχημείας είναι η ανάπτυξη εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων στις περιοχές της Γεωχημείας, της Περιβαλλοντικής Γεωχημείας, της Εφαρμοσμένης Γεωχημείας, της Κοιτασματολογίας, της Έρευνας και της Αξιοποίησης των Ορυκτών πόρων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκπαιδευτικά και οργανωτικά θέματα του τομέα παρακαλώ πατήστε το σύνδεσμο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τομέας Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας

Αντικείμενο του Τομέα Δυναμική, Τεκτονική και Εφαρμοσμένη Γεωλογία είναι η εκπαίδευση των φοιτητών και η προώθηση της έρευνας, στα αντικείμενα της Γεωδυναμικής, της Τεκτονικής και της Εφαρμοσμένης Γεωλογίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκπαιδευτικά και οργανωτικά θέματα του τομέα παρακαλώ πατήστε το σύνδεσμο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Συνέδρια-Ημερίδες-Θερινά σχολεία

Εδώ θα βρείτε όλα τα επικείμενα συνέδρια, ημερίδες και θερινά σχολεία σχετικά με το Γεωπεριβάλλον.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φωτογραφικό Υλικό

Ορυκτολογία
& Πετρολογία

Ιστ. Γεωλογία
& Παλαιοντολογία

Γεωγραφία
& Κλιματολογία

Γεωφυσική
& Γεωθερμία

Οικον. Γεωλογία
& Γεωχημεία

Δυναμική Τεκτονική
& Εφαρμοσμένη Γεωλογία

«Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη», έναρξη της 2ης σειράς προγράμματος

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

στο Πλευρό της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας

Το πρωτότυπο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ), με την υποστήριξη των IndustryDisruptorsGameChangers (ID-GC) της Λέσχης Επιχειρηματικότητας αλλά και την πολύτιμη χορηγία κορυφαίων επιχειρήσεων της Ελληνικής οικονομίας ξεκινά το δεύτερο κύκλο του στην Αθήνα το Νοέμβριο 2015.

Το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο στην προώθηση της καινοτομίας και εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και μετά την επιτυχημένη πορεία του πρώτου κύκλου του προγράμματος, συνεχίζει, προσφέροντας στήριξη και τεχνογνωσία σε ανθρώπους με υποσχόμενες επιχειρηματικές ιδέες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία λειτουργίας μιας επιχείρησης πριν ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι δυνητικοί επιχειρηματίες θα παρακολουθήσουν 115 εκπαιδευτικές ώρες στοχευμένης θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και έμπειρα στελέχη της αγοράς με ένα συμβολικό κόστος εγγραφής ύψους 250 €. Το καλύτερο επιχειρηματικό πλάνο, αξιολογείται από επιστημονική επιτροπή και βραβεύεται με χρηματικό έπαθλο.

Στην πρώτη σειρά του Προγράμματος, που ξεκίνησε το Νοέμβριο 2014 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο 2015, o κ. Σάββας Σαββάκης ανακηρύχθηκε νικητής και έλαβε χρηματικό βραβείο αξίας 3.000€ για την ιδέα του, που ήδη η πατέντα της έχει κατοχυρωθεί σε 14 χώρες, το οποίο προσέφερε η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ. Ο κ. Σαββάκης αναφέρει: "Όταν ξεκίνησα το πρόγραμμα ήμουν ένας μηχανικός, μόνος του, με μια πατέντα στο χέρι. Όταν τελείωσε το πρόγραμμα ήμουν μέλος μιας δικτυωμένης ομάδας που ακούει στο όνομα theSARMproject με ένα όραμα, οργάνωση και ήδη τις πρώτες επιτυχίες της".

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η Οκτωβρίου 2015, ο κ. Νικόλαος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών ΕΚΠΑ, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής του ΕΠΕΦΑ, επισήμανε: «Η "Επιχειρηματικότητα στην Πράξη" είναι ένα εκπαιδευτικό όχημα που οδηγεί νέους και δημιουργικούς ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες στην αφετηρία της υλοποίησης. Είναι η δεύτερη φορά που ξεκινά το πρόγραμμα, η διαδρομή είναι γνωστή και καταλήγει στην επιτυχία, όπως μαρτυρούν οι πρωταγωνιστές της περυσινής σειράς. Με την υποστήριξη επιχειρήσεων-χορηγών το ΕΚΠΑ προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση και γνώση στο κύτταρο της κοινωνίας που στοχεύει να δημιουργήσει κάτι νέο».

Ο Συν-Ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), κ. Μιχάλης Στάγκος δήλωσε: «Οι ID-GC, ως αρωγοί διασύνδεσης του εκπαιδευτικού προγράμματος με την επιχειρηματική σκηνή, θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναδείξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Επιπλέον, μέσα από το δίκτυο μας, θα τους παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία με στόχο την άρτια κατάρτισή τους και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους όσον αφορά την επιτυχημένη επιχειρηματική τους σταδιοδρομία. Προσηλωμένοι στην εκπαίδευση, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για εμάς, αναπτύσσουμε συνεχώς νέα προγράμματα, με στόχο την ανάπτυξη ενός βιώσιμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος».

 

Βασικές ενότητες του εξατομικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για τους υποσχόμενους επιχειρηματίες είναι η Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, η Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία, τα Οικονομικά της Επιχείρησης, οι Επενδύσεις και η Χρηματοδότηση, το Μάρκετινγκ και οι Πωλήσεις, η Δημιουργία Επιχείρησης, οι Πηγές Χρηματοδότησης και η Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://epefa.econ.uoa.gr, να αποστέλλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή να τηλεφωνούν στο 210 368 9460.

Εσείς έχετε την ιδέα,

το Πανεπιστήμιο σας προσφέρει απλόχερα τη γνώση να την κάνετε πράξη!

Αδράξτε την ευκαιρία!

Επιχειρηματικότητα στην πράξη

Χρονοδιάγραμμα προγράμματος (115 ώρες)

Αιτήσεις: Έως Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Αξιολόγηση αιτήσεων: Έως Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2015

 Εγγραφές: Έως Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Έναρξη προγράμματος (1ο μάθημα): Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Ολοκλήρωση μαθημάτων: Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Λήξη προγράμματος / Παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016