ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ CIVIS ΣΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2020-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: 2η πρόσκληση ακαδ. έτους 2020-21 για επιλογή εξερχόμενων φοιτητών για σπουδές στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ για φοίτηση στο εαρινό εξάμηνο 2020-21 στα Παν/μια μέλη της συμμαχίας Πανεπιστημίων CIVIS

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ένα από τα 8 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που συναποτελούν ήδη το πανεπιστημιακό Δίκτυο συνεργασίας με την επωνυμία CIVIS-‘Πανεπιστήμιο Πολιτών της Ευρώπης’ στο πλαίσιο της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “EUROPEAN UNIVERSITY” η οποία αποτελεί δράση του προγράμματος Erasmus+. Τα επτά άλλα Πανεπιστήμια είναι:  Το Πανεπιστήμιο Aix - Marseille (Aix-en-Provence and Marseille, Γαλλία), το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, Université Libre de Bruxelles (Βρυξέλλες, Βέλγιο), το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, Universitatea din București (Βουκουρέστι, Ρουμανία), το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, Universidad Autónoma de Madrid (Μαδρίτη, Ισπανία), το Sapienza Università di Roma (Ρώμη, Ιταλία), το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, Stockholms Universitet (Στοκχόλμη, Σουηδία) και το Eberhard -Karls- Universität Tübingen (Γερμανία).

Στο πλαίσιο αυτό -και αφού έγινε αποτίμηση της δυνατότητας χορήγησης επιπλέον υποτροφιών Erasmus 2020-21, λόγω πολλών ακυρώσεων συμμετοχής  φοιτητών του χειμερινού εξαμήνου εξαιτίας του COVID-19- γίνεται η παρούσα δεύτερη προκήρυξη ERASMUS+ για το εαρινό εξάμηνο του 2021 για φοιτητές του ΕΚΠΑ οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να μεταβούν σε όλα τα συμμετέχοντα Παν/μια (εκτός του Παν/μίου της Στοκχόλμης του οποίου οι προθεσμίες έκλεισαν λόγω διαφορετικού ετήσιου ακαδημαϊκού ημερολογίου).

Η προκήρυξη αυτή αποστέλλεται στα τμήματα του ΕΚΠΑ τα οποία συμμετείχαν και στην πρώτη πρόσκληση για το έτος 2020-21 (που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2020) και στα οποία δίνονται επιπλέον θέσεις για τα Παν/μια CIVIS. Κάθε τμήμα μπορεί να επιλέξει 6 φοιτητές, ιδεωδώς ένα φοιτητή για κάθε ένα από τα 6 Πανεπιστήμια, εφόσον όλα έχουν αντίστοιχο τμήμα φοίτησης. Εάν κάποιο/α πανεπιστήμιο/α δεν έχει αντίστοιχο τμήμα, μπορούν να επιλεχθούν έως και 3 φοιτητές για ένα από τα άλλα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια τα οποία διαθέτουν αντίστοιχο τμήμα.

          Όσοι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες) ενδιαφέρονται και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, όπως αναφέρονται αναλυτικά στην επισυναπτόμενη προκήρυξη, μπορούν να στείλουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματείας (secr[at]geol.uoa[dot]gr) με προθεσμία 9 Οκτωβρίου 2020.

Δείτε τη σχετική πρόσκληση και πληροφορίες στα συνημμένα αρχεία.

2η πρόσκληση επιλογής φοιτητών προγράμματος CIVIS_εαρινό εξάμηνο 2020-2021

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ CIVIS ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ERASMUS

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος CIVIS_εαρινό εξάμηνο 2020-2021