Menu

Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2020-21

 

Ανακοίνωση

Αξιολόγηση μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2020-2021

Η ηλεκτρονική αξιολόγηση των μαθημάτων εαρινού εξαμήνου από τους φοιτητές θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 και 30 Μαΐου 2021.

Μπορείτε να αξιολογήσετε τα μαθήματα εαρινού εξαμήνου από το σύνδεσμο http://survey.uoa.gr, επιλέγοντας τη Σχολή Θετικών Επιστημών, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και ακολούθως το κάθε μάθημα, το οποίο παρακολουθείτε.

Περισσότερα >>

 

Ανακοίνωση

Αναστολή των δια ζώσης εργαστηριακών ασκήσεων

Μετά τις νέες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού σχετικά με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της COVID-19, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές ασκήσεις στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος

Οι φοιτητές καλούνται να ενημερώνονται από το διδάσκοντα για κάθε μάθημα ξεχωριστά μέσω της πλατφόρμας e-class.

Με βάση τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, καταρτίστηκε νέο, προσαρμοσμένο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, το οποίο έχει δημοσιευτεί στο website του Τμήματος και στην πλατφόρμα e-class

 

Ανακοίνωση

Υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος έχει συνδεθεί με την πλατφόρμα υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων του ΕΚΠΑ.

Αιτήματα που απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος λαμβάνονται και πρωτοκολλούνται πλέον ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://eprotocol.uoa.gr/, που φιλοξενεί την πλατφόρμα.

H είσοδος στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων του Πανεπιστημίου πραγματοποιείται με την υποβολή των διαπιστευτηρίων taxisnet, ή του ακαδημαϊκού λογαριασμού του αιτούντα.

Σχολή Θετικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο των Γεωεπιστημών και ανήκει στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρέχει Προπτυχιακό, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών και μετρά φέτος 50 χρόνια λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, έχοντας ταυτόχρονα στο ενεργητικό του αξιοσημείωτη δράση στους τομείς έρευνας και καινοτομίας.

Η επιστήμη της Γεωλογίας θεωρείται από πολλούς ως μια «νέα» επιστήμη, παρά το γεγονός ότι οι πρώτες γεωλογικές ή γεωλογι­κού τύπου πραγματείες γράφτηκαν κατά την αρχαιότητα με κυριότερα τα έργα του Αριστοτέλη, του Θεόφραστου, του Στρά­βωνα, του Πλίνιου, κ.α. Σήμερα ως διακριτή πλέον επιστήμη, αποτελείται από εξει­δικεύσεις πολλών επιμέρους κλάδων-, βασικής και εφαρμοσμέ­νης έρευνας, όπως η Ορυκτολογία, η Πετρολογία, η Φυσική Γεωγραφία, η Παλαιοντολογία, η Στρωματογραφία, η Κλιματο­λογία, η Σεισμολογία, η Τεκτονική, η Γεωχημεία, η Γεωφυσική, η Ηφαιστειολογία, η Κοιτασματολογία,η Υδρογεωλογία, η Γεω­θερμία, Εδαφο-/Βράχο-Μηχανική, η Γεωλογική Ωκεανογραφία, η Περιβαλλοντική, και η Πλανητική Γεωλογία.

Ο Γεωεπιστήμονας του 21ου αιώνα καλείται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί θέματα που άπτονται της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου και της οικονομικής ανάπτυξης της εκάστο­τε χώρας σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. Ως επιστήμων, γνωρίζει όσο κανείς άλλος το ευρύτερο Γεωπερι­βάλλον και αντιλαμβάνεται σαφώς ότι η Γη είναι ένας ζωντανός πλανήτης, ένα σύστημα αλληλεπίδρασης ατμόσφαιρας-βιό­σφαιρας-υδρόσφαιρας-λιθόσφαιρας όπου ο ο έμβιος κόσμος συνυπάρχει με τον ανόργανο.


NEA KAI ANAKOIΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ–ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2020-21)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ (33478/27-05-2021) ΔΥΟ (2) ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.ΔΙ.Π.) ΣΤΟ ΤΜ. ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2021-2022

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020-2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2020-2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

ΙΟΥΝΙΟΥΕκδηλώσεις στο ΕΚΠΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
15 ΤΡΙΤΗ
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ