ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και το Ίδρυμα Ευγενίδου σας προσκαλούν στην ομιλία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, με τίτλο: «Ένας εξωτικός παπαγάλος κάπου σε μια παραλία μπροστά από μια καφετέρια…» και η τεχνητή νοημοσύνη, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Διονύσης Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, καθώς και ο Γιάννης Χριστιανίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Ε.Κ.Π.Α., Ερευνητής (member partenaire), Centre Alexandre Koyre / CRHST, Paris, France και μέλος της Εφορείας των Γ.Α.Κ., ενώ το συντονισμό έχει αναλάβει ο Μάκης Προβατάς, Συγγραφέας - Δημοσιογράφος.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από τη Γραμματεία Εισόδου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Παράλληλα, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.), παρουσιάζουν στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, έκθεση αρχειακών τεκμηρίων - αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, τον κορυφαίο στοχαστή, μαθηματικό, και Πανεπιστημιακό με την πλούσια παιδεία και πολυσχιδή επιστημονική και εκπαιδευτική δράση, ο οποίος έζησε σε μία ταραγμένη εποχή, στη διάρκεια της οποίας συνέβαιναν συγκλονιστικά γεγονότα και ο κόσμος άλλαζε με υπερβολική ταχύτητα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου 2020 (Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τετάρτη έως Παρασκευή ώρες 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-20:00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες). Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Θα αποτελέσει τιμή για τα Γ.Α.Κ. η παρουσία σας.

Ο Πρόεδρος της Εφορείας των Γ.Α.Κ. Ν. Ε. Καραπιδάκης

Ιστοσελίδα Γ.Α.Κ.: http://www.gak.gr Facebook: https://www.facebook.com/genikaarxeiakratous/